Seneste blogindlæg

De svære følelser

De svære følelser er guidance hen imod livets store eventyr....

StartFragment

Vi hører det oftere og oftere. Medierne tager følelsesmæssige 'problemstillinger' op, som påvirker vores livskvalitet.

I sidste uge var det tristhed - det at mange føler sig triste. Længe har det været ensomhed, som er blevet fremmedgjort eller nærmest gjort til en sygdom, som vi skal passe på ikke at få.

Er vi virkelig kommet dertil, hvor vi begynder at tro på, at vi også skal tage magten over vores følelser i stedet for at føle og navigere efter dem?

I min verden er vi på vej til at fjerne os fra det at være menneske i vores bestræbelser på det perfekte liv.

Et menneske har ALLE følelser, også de svære, som det at føle tristhed, ensomhed, meningsløshed osv.

Følelser er flygtige og de skifter mange gange i løbet af en dag. Fra lyse til mørke fra glæde til vrede. Og det er alt sammen naturligt.

Der er et budskab med hver en følelse, som guider dig i retning af at leve det liv, som du går og drømmer om.

Og det kræver, at vi giver os selv lov til at mærke det og være i det.... for derefter at begynde at handle på det vi mærker. Hvis vi modsat fornægter os selv de svære følelser, får vi aldrig fat i det store potentiale, der følger med disse.

Den måde vi lever på i dag i et overstimulerende samfund kan det være fristende let at flygte fra sine følelser, især dem vi har svært ved. Vi kan lægge låg på med stimulanser som alkohol, sukker, sex og vi kan shoppe og arbejde os til at føle gode følelser. Vi kan træne rigtig meget og tro at det er godt for kroppen, men i virkeligheden handler det ofte alt sammen om det samme...... en flugt fra os selv og vores følelser.

I min verden er ægte glæde og kærlighed til mig selv, det at turde mærke og at være med det hele. Uden stimulanser og andre handlinger som afleder mig fra mig selv. Når jeg tør være i det hele også ensomhed, meningsløshed og smerte, så sker der det, at meget faktisk begynder at give mening og jeg finder en stor glæde i at kunne rumme mig selv, præcis som jeg har det.

Livet byder mennesket nogle eksistentielle grundvilkår. Og uanset hvor meget velfærd, materialisme og hvilke muligheder vi har i dag, så er min sandhed, at vi kun vil blive mere ulykkelige af at flygte fra den helhed af både lys og mørke, som vi alle er skabt som.

Med respekt og ærlighed overfor dig selv og dit liv, så tør at føle DET HELE

EndFragment


Er du den, du siger, du er?

Slip dit autentiske og karismatiske selv fri - lev dit liv på din unikke måde.

Snup min gratis guide til at leve i autenticitet ved at klikke på billedet.

                   Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com