Seneste blogindlæg

Når følelser synes at leve deres eget utilregnelige liv til ulempe for dig...

... til ulempe for dig, din familie og dine relationer.

Der opleves et ubehag og en dårlig samvittighed ved at være svingende og ustabil samt en længsel mod overvejende at være i de gode følelser. Det er et emne jeg kunne skrive meget om, og her får du mit syn på et af elementerne i dette store tema.

Når vi gang på gang lander det samme ubehagelige følelsesmæssige sted og genudspiller en adfærd derefter, så kan der være tale om et tidligt tema.

Med tidligt tema, så mener jeg en hændelse, traume eller en oplevet adfærd i vores barndom, som stadig påvirker os følelsesmæssigt.

Måske husker vi ikke selve episoden eller har fortrængt det - eller måske har vi tilladt os at føle den ubehagelige følelse så meget, at vi dermed også har en fornemmelse af, hvad det dybere tema handler om.

Et tidligt tema bliver desværre ofte til et negativt mønster, både følelses- og adfærdsmæssigt, uden bearbejdning.

Dette kan forringe livskvaliteten betydeligt, og dermed opstår det inderlige ønske om at blive mere følelsesmæssigt stabil.

Den stabilitet der søges skal findes et dybere sted end i følelserne, idet kroppen stadig husker på og holder fast i den tidlige hændelse.

Desværre er det ikke ualmindeligt, at de dybe grundtemaer i livet forbliver uforløste og bare bliver en del af det svære i livet.

Konsekvensen kan dog være at temaet bliver givet videre i familien - til børnene. Ikke fordi de har haft den samme ubehagelige oplevelse, men fordi de spejler sig i forældrenes adfærd og lærer, at det er "normal" adfærd.

Omsorgpersoners eller forældres adfærd som at være udad-reagerende, råbende, krænkende eller en grundlæggende tristhed, depressiv og selv nedvurderende adfærd kan alt sammen give børn en dysfunktionel opfattelse af virkeligheden.

Den største gave du kan give dine børn og familie er at tage ansvar for din egen rygsæk og dens indhold.

| Det behøver ikke være sådan.

Gennem en dybdegående bearbejdning kan du få bevidsthed på sammenhængen mellem den tidlige hændelse og den nuværende adfærd samt få redskaber til at gå en ny vej - et mønsterbrud.

De ustabile og svære følelser prøver i bund og grund blot at vække dig til at turde mærke smerten og forløse den ved at tage ansvar for din livskvalitet.

Den dag du er parat til det, så er det i virkeligheden den kærligste handling du kan gøre for dig selv og dine nære relationer.

Skal 2017 være året for mønsterbrud? www.dorthegjoertz.com/produkter

Ønsker du større følelsesmæssig bevidsthed og dermed indsigt og erkendelser i dig selv, så kan du tilmelde dig min GRATIS ugentlige podcast. Her får du indsigt i psykologi og følelsernes betydning for vores adfærd. Du kan tilmelde dig her - den er GRATIS:

www.dorthegjoertz.com/podcast

Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com

#tidligttema #genudspilning #dysfunktionel #bearbejdning

Er du den, du siger, du er?

Slip dit autentiske og karismatiske selv fri - lev dit liv på din unikke måde.

Snup min gratis guide til at leve i autenticitet ved at klikke på billedet.

                   Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com