Seneste blogindlæg

Når du overhører dine følelser, så risikerer du at fare vild i livet

Hvordan kan det være, at mennesket er udstyret med følelser?

Har de egentlig en funktion eller er de tilfældige ”lykkebringere” eller ”tristhedsgivere”? Følelser er vores styresystem – vores indre GPS. Det system vi kan bruge for at opnå et meningsfyldt liv. Det samme system vi kan bruge for at opnå overskud og høj energi i vores hverdag.

I takt med at hastigheden i samfundet er steget, både i arbejdslivet og i fritidslivet, da er mængden af følelsesmæssige analfabeter også steget. Vi har glemt visdommen i følelserne. Tempoet, præstationen, selvrealiseringen og alle de muligheder vi har i dagens DK, gør ikke noget godt for forståelsen af følelseslivet. Tværtimod.

Kig dig omkring og se hvor mange mennesker, der løber i hamsterhjul, kæmper med temperament, stress, udbrændthed, depression osv. Jo mere overstimuleret liv, jo flere følger kan det få for det psykiske velbefindende. Medmindre du lærer at bruge dine følelser, som dit styresystem….

Følelser, tanker og krop hænger sammen i et system, hvor du gennem dine følelser også har mulighed for at tage kontrol over dine tanker og tilstanden i din krop. Lad mig give dig et eksempel:

Helle har en god veninde. De tilbringer ofte tid sammen, hvor de som regel laver noget praktisk eller en aktivitet. Helle holder af sin veninde, men har også lagt mærke til, at hun føler sig drænet, flad og tung i kroppen, når de har tilbragt noget tid sammen. Men Helle ved ikke hvorfor…

Hvis Helle havde haft kendskab til sit eget energisystem mellem følelser, tanker og krop, så ville hun kunne navigere i sit venskab med veninden. Hun ville vide præcist, hvad det er for et fokus, hun selv har, der gør at energien siver ud af hende.

Derved ville hun ved at bruge følelser som styresystem kunne enten ændre sin egen følelsesmæssige tilstand i samværet, eller træde ud af samværet for en tid for at værne om sin egen energi. Som det er nu sker ingen af delene, fordi hun ikke er bevidst om sit energisystem, og hun ikke kender til at bruge sine følelser som GPS.

Din energi og dine følelser hænger uløseligt sammen. Uden kendskab til din egen følelsesmæssige feedback på nogen eller noget, da risikerer du at spilde din energi, lade dig dræne og byde dig selv at gå rundt i energiunderskud.

Energi og dermed dine følelser er fundamentet for din livskraft. Den kraft, den passion og det overskud du møder livet med.

Din livskraft og energi har en GPS, som hedder følelser, og jeg vil inderligt opfordre dig til at tænde for din GPS, lære at bruge den, så du ikke farer vild i dit eget liv.

Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com


Er du den, du siger, du er?

Slip dit autentiske og karismatiske selv fri - lev dit liv på din unikke måde.

Snup min gratis guide til at leve i autenticitet ved at klikke på billedet.

                   Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com