Seneste blogindlæg

Det allervigtigste fokus for dig, der går gennem en svær tid

Ind imellem kan livet været et udfordrende bekendtskab. Når du går gennem en krise, store udfordringer eller en større udvikling i dit liv, så er du så meget og så længe udenfor din komfortzone, at det er vigtigt, at du kender dit eget beredskab til at hjælpe dig selv. Uden dette fokus da kan du have svært ved igen at komme op af de psykiske huller.

Lad os tage det scenarie, at du møder modstand i dine relationer – det kan være i dit forhold, blandt dine venner eller måske på dit job. Modstand generer en masse følelser og tanker i dig, og når det handler om modstand eller konflikt, så vil disse følelser og tanker oftest være i den tunge ende, altså det der kaldes lavt vibrerende. Hele dit væsen befinder sig en lav energi, som følge af dit fokus på denne her modstand eller konflikt.

Det hele er sådan set naturligt nok, at din energi sænkes eller bliver tung, når du går igennem en krise. Problemet er bare, at den lave energi tiltrækker flere omstændigheder af samme lave energi. Måske kender du udtrykket Tycho Brahes dag eller ”at få det forkerte ben ud af sengen”. Disse udtryk henviser til flere på hinanden uheldige omstændigheder, som kan fylde en hel dag eller længere tid. Derfor er det vigtigste i den situation, at du forstår at ændre dit fokus til en højere og lettere energi.

Så dette fokus starter altid med dig selv. Vi antager stadig, at du er i modstand eller konflikt, hvor der er andre involverede. Derfor er du umiddelbart ikke herre over alene at ændre energien i den tilstand, men du er herre over din egen energi og kan lære at mestre den på trods af ydre omstændigheder.

Derfor er det allervigtigste fokus for dig, der går gennem en svær tid – DIG. Din egenomsorg og selvkærlighed. Lige præcis den måde du tænker og føler omkring dig selv er det, der skal hive dig op i energi. Nogle mennesker har en god og let følelse omkring sig selv, mens det for andre er lidt fremmed og underligt at skulle dyrke selvkærligheden.

Der, hvor du formår at ændre dit fokus fra de tunge ydre omstændigheder til dit eget indre, og er i stand til at hæve din egen indre energi, da vil du blive i stand til at mestre en modstand eller konflikt med langt større overskud. Derfor er DU og din indre tilstand det vigtigste fokus, når du går gennem en svær tid.

Vi har alle en selvkærlig side i os, men ikke alle er helt i kontakt med den side. Den kan være undertrykt og gemt væk, men alle kan få kontakt til den side af sig selv igen.

I min selvkærlige meditation møder du din egenkærlighed og får øje på den del af dig. Meditationen åbner op for at møde dig selv på kærligste vis og bedst af alt for at integrere den selvkærlighed i dit virkelige liv med opture og nedture.

Læs mere om den selvkærlige meditation HER:

Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com

#selvkærlighed #meditation #tungefølelser #konflikt

Er du den, du siger, du er?

Slip dit autentiske og karismatiske selv fri - lev dit liv på din unikke måde.

Snup min gratis guide til at leve i autenticitet ved at klikke på billedet.

                   Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com