Seneste blogindlæg

Har du rygrad som en regnorm?

Du har taget beslutningen, som skal føre dig til et af dit livs store mål. Et mål som du har kigget længe efter, længe som i al for lang tid. Beslutningen derimod har du taget utallige gange. Den er velkendt, veldefineret og man kunne fristes til at sige misbrugt på en sådan måde, som en beslutning kan misbruges, når den gang på gang tages uden at udleves. Men heldigvis har du også ’den om rygraden’ i baghånden, den alt for smidige rygrad. ’Den’ som lovliggør misbruget af den gentagne beslutning. ’Den’, som du kan sige højt til hele verden og dig selv, når det igen går galt. Når beslutningen bare blev ved ordene og en del af dig endnu engang blev skuffet og såret over en forventning og et mål, som ikke blev indfriet.

Måske kender du scenariet ovenfor alt for godt. Det gør mange mennesker. Skuffelser bliver til overbevisninger og opfattelsen af virkeligheden. Når det kommer til forandringer, som skal føre os til vores mål, så bliver det ofte ved målsætningen, som en beslutning, men selve den forandring, der skal føre os til målet, udebliver. Deraf stammer den generelle opfattelse om, at forandring er svær.

Forleden så jeg en tv-udsendelse om en mand, der skulle ændre livsstil og som følge deraf skulle droppe slik og junkfood. Situationen var alvorlig med et skrantende helbred, men målet blev sat og beslutningen om en forandring var taget. Som forandringsprocessen blev sat i gang, blev mandens holdninger til og overbevisninger om en sund livsstil tydelige. ”Hurtig mad (junkfood) er god mad”. ”Nu må jeg ikke længere spise alt det, der er godt”. ”Det smager jo godt (om slik)”. ”Vi må skynde os i seng efter aftensmaden, inden vi når at blive sultne igen”

Og på den måde fortsatte det…..

Allerede på et tidligt tidspunkt i denne forandringsproces mod en sundere livsstil er det tydeligt, at det bliver en kamp for at nå målet. En daglig kamp med en overbrugt viljestyrke til følge. Og viljestyrker har det med at blive trætte på et tidspunkt. For forandringsprocesser skal ikke kæmpes, skal ikke føles hårde og svære med daglige indre konflikter og slåskampe. I sådan en energi kender vi alle resultatet af beslutningen.

Problemet i dette eksempel og i utallige andre forandringsforsøg er et mindset, der IKKE støtter målet. Dit sind med dets tanker og deraf følgende følelser har SÅ stor en indflydelse på resultatet, fordi dine tanker påvirker din egen fysiologi. Når du splitter dig selv i på den ene side at have et ønske og have sat dig et mål, og på den anden side, derefter tænke og tale det ned, så bliver kroppen stresset. Kroppen bliver delt i to som konflikter, og den indre konflikt medfører en kemi i kroppen bestående af blandt andet stresshormoner. En stresset krop er i overlevelsesmodus, og derfra opnår du ikke de ønskede mål, men derimod opnår du igen at bekræfte dig selv i, at en del af dig har lighed med en regnorm.

Løsningen der vil frigøre dig fra sammenligningen med ormen er, at fokusere meget mere på dit mindset i forandringer. Sindet er en uhyre stærk maskine, og du er faktisk i stand til at fokusere dine tanker i en retninger, der støtter alt det du ønsker at opnå. Prøv at se dine tanker og de ord du siger, som en daglig selvhypnose. Dine tanker og dine ord bliver i sidste ende din egen oplevelse af virkeligheden.

Når jeg arbejder med mennesker, der gennem hypnose, ønsker forandring, så arbejder jeg altid på to plan. Dels skaber jeg sammen med klienten det nye spor, som målet er, i underbevidstheden. Dels guider jeg klienten til at mestre sit eget mindset, så det støtter op om arbejdet i hypnosen. En kombination af det bevidste mindset arbejde og den nye underbevidste programmering gør, at mennesket går fremad mod sit mål i overensstemmelse med sig selv.

Og deri ligger hele forskellen på succes og u-udlevede drømme og mål.


Er du den, du siger, du er?

Slip dit autentiske og karismatiske selv fri - lev dit liv på din unikke måde.

Snup min gratis guide til at leve i autenticitet ved at klikke på billedet.

                   Dorthe Gjørtz

www.dorthegjoertz.com